En Sunnere Eplekake

15 jan

Okei, jeg skal dele noe med dere som verden ikke vil at dere skal vite. Klar?
Det er lov å spise kake midt i uken. Bakoversveis, jeg vet.

Om man lager denne kaken her er det til og med mulig man får i seg noe som kan kategoriseres som sunt. Hvorfor holdes dette skjult for oss som elsker kake? Rimelig sikker på at det er en konspirasjon fra Tate+Lyle.

Uansett, prøv denne kaken om du har lyst på kake, men ikke alle kaloriene det vanligvis innebærer (vet, brukte K-ordet, lover at det aldri skal skje igjen).

En sunnere eplekake

Du trenger:

  • En halv boks kesam
  • 3 egg
  • 1 dl fruktose
  • 3 dl sammalt hvetemel/speltmel (vanlig spelt funker også)
  • 1 ts bakepulver
  • 2-3 epler (skrelt og i båter)
  • 2-3 ss fruktose
  • 1-2 ts kanel
Gjør dette:
  • Smør en springform og sett ovnen på 175 grader
  • Visp egg og fruktose til eggedosis
  • Rør det tørre inn i eggedosisen (kan siktes om det ønskes, men da bare om det er vanlig spelt)
  • Rør inn kesamen
  • Vend eplebåtene i kanel+fruktose-blandingen
  • Tøm røren i springformen og plasser eplebåtene i et fint mønster
  • Hvis du vil kan du strø hakkede mandler på toppen. Og om du føler deg litt vill og gal kan du til og med ha litt nøtter  i selve kaken.

Stekes på rist nederst i ovnen i 35 til 40 min (best å sjekke etter en halvtime)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: