Svinekjøtt i Sursøt Saus

21 May

Jeg er ikke en fan av posemat og andre halvfabrikater, spesielt ikke når det smaker ti ganger bedre om man lager det selv. Jeg skal innrømme at jeg ikke helt har mestret bernaise ennå, men det kommer, det kommer.

Altså; svinekjøtt i sursøt saus uten hjelp fra ekle ting på glass (å så flink til å ikke nevne navn!);

Til sausen trenger du:

  • 2 ss maizena maisstivelse
  • 2 ss ketchup
  • 2 ss sukker
  • 3 ts soyasaus
  • 4 ss eddik (balsamico eller hvitvin)
  • 8 ss appelsinjuice (helst ikke fra konsentrat)
  • 8 ss vann

Annet:

  • Svinekjøtt, oppskåret i biter/strimler
  • 1 Paprika i biter
  • 4 tomater i båter

1. Rør alle sausingrediensene sammen i en bolle og la det stå mens du skjærer opp de andre ingrediensene.

2. Tørk av kjøttet med papir og vend det i litt mel. Stek sammen med litt smør eller olje. Wok er fint!

3. Ha i grønnsakene og stek i et par minutter.

4. Ha i sauseblandingen. Rør til den tjukner. Ferdig!

Tips:
– Server med ris eller nudler
– Det kan for all del brukes annet enn svin i denne retten. F.eks. kylling, scampi, scampi fritti (deilig når sausen trekker inn i den sprø deigen). Om du er på sparebluss kan du til og med sløyfe kjøttet helt og bare ha i litt ekstra grønnsaker (som på bildet)
– Å bruke paprika med forskjellige farger setter et litt mer pyntet preg på retten

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: