Scones

26 May

image

Været er ikke så veldig pent i Bergen for tiden, men med en stor kopp te, nybakte scones og en god bok i sofaen, så lyses hverdagen  litt opp. Nybakte scones er ekstremt gode med litt syltetøy på!

Scones (10 stk)
  • 8 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 100 g smør (ikke margarin, vær så snill)
  • 4 dl melk
  • (Rosiner)
  1.  Bland alt det tørre
  2. Skjær smøret i terninger og knip det inn i melblandingen med hendene. Når smøret har «trukket» helt inn i melblandingen er du klar for neste steg.
  3. Rør inn melken. Resultatet skal være en litt klumpete og flytende deig. Bland i rosiner om det er ønskelig.
  4. Fordel massen i muffinsformer, eller bare som litt flytende klatter på brett med bakepapir. Jeg bruker et muffinsbrett.
  5. Stekes midt i ovnen på 250 grader i 10-12 min
Tips
– Bytt ut litt av melken med appelsinjuice for å få et litt mer fruktig resultat. Litt appelsinskall gjør også susen!
– Bytt gjerne ut hvetemel med f.eks. sammalt spelt for en litt sunnere scone
– Kan helt fint fryses og spares til en regnværsdag
Advertisements

2 kommentar to “Scones”

  1. ingrid 3 september , 2011 kl. 22:45 #

    tusen takk for oppskrift, skal prøve den i morgen :). Jeg har gått rundt på nettet bare for å finne noen ordinære scones, men alle treff er jo: glutenfrie scones, sunne scones, osv.
    Så takk og lov!

    • Kristine 13 september , 2011 kl. 16:02 #

      Så bra at oppskriften ser lovende ut! Jeg fant den i Gyldendal sin Store Norske Kokebok fra 70-tallet. Det enkle er ofte det beste ;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: