Blomkålsuppe med Chilibacon og Cheddar

28 sep

Jeg får visst ikke nok av suppe for tiden! Må være høsten og gråværet som  gjør det. Du vet, sånn i tillegg til at det er kjempelett, kjempegodt og at jeg kanskje er litt for glad i stavmikseren min. Denne suppen er så fyldig at den holdt meg mett i flere timer. Slett ikke verst til suppe å være!

Den beste blomkålsuppen (nok til to)

  • 1 løk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • En klatt med smør
  • 1 blomkål i biter
  • 1 l buljong
  • 1 dl fløte
  • En halv pakke bacon i terninger
  • En halv rød chili i skiver
  • 1/2 dl revet cheddar (eller den osten du har)
  • Pepper
1. Stek løk og hvitløk fin
2. Rør inn blomkål og hell over buljongen
3. Kok til blomkålen er mør
4. Mens det koker kan du steke baconet. Når det er nesten sprøtt har du i chiliskivene og steker til det er ferdig.
5. Når blomkålen er mør stavmikser du hele greien og jevner med fløten.
6. Ha suppe i bolle og strø over ost og chilibacon. Avslutt med litt nykvernet pepper på toppen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: