Kaldbrygget Kaffe

5 Oct

Jepp, dette er noe jeg stort sett alltid har i kjøleskapet. Mest fordi det er så lett å tilberede når man har dårlig tid og skal på jobb (kremt). Tidligere har jeg brukt sil og kaffefilter i en herlig blanding, men har nå endelig innsett at det er mye lettere med presskanne. Man ender opp med et utrolig rundt og lettdrikkelig kaffeekstrakt. Bland med melk for iskaffe, eller med varmt vann for kjapp varm kaffe (50/50).

Blandingsforholdet er 1:4, så ha i ca så mye presskannemalt (eller litt grovere om du har egen kvern)

Fyll opp med kaldt vann fra springen. Stir it up!

La kannen stå på benken over natten uten å trykke ned stempelet. Her med espressomaskinen min Alf(onso) i bakgrunnen
Ferdig produkt dagen etter. Vinkaraffel kan brukes til så mangt!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: